Gehoortraining

Op deze pagina vind je de video's voor gehoortraining. 

Wil je nu niet je gehoor trainen maar liever een theorieles volgen? Klik dan hier.

Wil je een document downloaden, bijvoorbeeld leeg muziekpapier? Klik dan hier.

Gehoortraining niveau 1


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een reine kwint, steeds gespeeld vanaf de grondtoon C en voorgespeeld als losse tonen.


Gehoortraining niveau 2


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een reine kwint, steeds gespeeld vanaf de grondtoon C en voorgespeeld als samenklank.


Gehoortraining niveau 3


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een rein octaaf, steeds gespeeld vanaf de grondtoon C en voorgespeeld als losse tonen.Gehoortraining niveau 5


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een rein octaaf met een variërende grondtoon en voorgespeeld als losse tonen.


Gehoortraining niveau 7


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een rein octaaf, voorgespeeld als dalende, losse tonen.


Gehoortraining niveau 4


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een rein octaaf, steeds gespeeld vanaf de grondtoon C en voorgespeeld als samenklank.Gehoortraining niveau 6


Oefen met deze video met het luisteren naar intervallen van een reine prime t/m een rein octaaf met een variërende grondtoon en voorgespeeld als samenklank.


Gehoortraining niveau 8


Oefen met deze video met het luisteren naar drieklanken. Hoor je mineur of majeur?


Gehoortraining niveau 9


Oefen met deze video met het luisteren naar drieklanken. Hoor je mineur, majeur verminderd of overmatig?